ua en ru

Глава МЗС Британії назвав умову перезавантаження відносин з Росією

Глава МЗС Британії назвав умову перезавантаження відносин з Росією Фото: Борис Джонсон (flickr.com/foreignoffice)

Лондон як і раніше дотримується політики невизнання анексії Криму РФ

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Великобританії Борис Джонсон назвав умову перезавантаження відносин з Російської Федерацією (РФ). Про це за результатами переговорів глави британського МЗС з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим передають російські ЗМІ.

Так, Джонсон заявив про згоду "перегорнути сторінку" в темі про можливе втручання РФ у виборчі кампанії країн Заходу. Однак для цього спроби подібного втручання "повинні залишитися в минулому".

"Мій візит покликаний показати, що не можна просто сидіти на узбіччі і скаржитися один на одного. Потрібно шукати й знаходити галузі, в яких можна посилити співпрацю", - заявив глава МЗС Британії.

Наголошується, що позиції Москви і Лондона, як і раніше розходяться з питань конфлікту на Донбасі і в Сирії, ситуації на Західних Балканах і передбачуваного втручання росії у внутрішню політику країн Заходу.

На пропозицію Лаврова відвідати місце проведення Ялтинської конференції Джонсон відповів, що Лондон як і раніше дотримується політики невизнання анексії Криму РФ.

Глава МЗС перебуває в Росії з офіційним візитом - першим для глави британської дипломатії з травня 2012 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Джонсона про безліч свідоцтв втручання РФ у вибори Німеччини, Італії, Франції та Сполучених Штатів Америки.