ua en ru

Гендиректор Microsoft Стив Балмер оголосив Apple конкурентну війну

Корпорація Microsoft, яка в жовтні випустить перші пристрої на операційній системі Windows 8, "не залишить каменя на камені" в конкурентній боротьбі з Apple. Таку заяву зробив генеральний директор компанії Стів Балмер в інтерв'ю виданню CRN, передає "Росія-24".

За його словами, Microsoft володіє перевагою в області продуктивності, менеджменту і управління підприємством. "Ми не поступимося Apple ні споживчою "хмарою", ні апаратно-програмними інноваціями. Цього не відбудеться, не на наших очах", - підкреслив Балмер.

Глава Microsoft заявив про відкриття нового фронту боротьби з Apple незабаром після анонсу планшета Surface. При створенні пристрою компанія дотримувалася такого ж підходу, як виробник iPhone і iPad, розробивши начинку і софт самостійно. Вихід Surface запланований на IV квартал.

Восени Apple і Microsoft поміряються силами не тільки на "планшетному" ринку. Пізніше в цьому місяці вийде "настільна" операційна система Mac OS X (Mountain Lion), а в жовтні дебютує Windows 8. Більше того, до вересня-жовтня очікується мобільна платформа Apple iOS 6, яка може з'явитися майже одночасно з Microsoft Windows Phone 8.

Стів Балмер дав інтерв'ю незабаром після свого виступу на Worldwide Partner Conference 2012 в Торонто. На конференції, скликаній для партнерів Microsoft, глава компанії оголосив про покупку Perceptive Pixel - виробника величезних ЖК - дисплеїв (діагоналлю 27, 55 і 82 дюйма) з технологією мультитач. Умови угоди не розголошуються.