ua en ru

Голова Інтерполу розповів, як кібертехнології вплинуть на злочини

Голова Інтерполу розповів, як кібертехнології вплинуть на злочини Фото: Інтерпол (twitter.com/INTERPOL_HQ)

Щорічно реєструється близько 170 мільйонів кіберзлочинів

Президент Інтерполу, заступник міністра громадської безпеки КНР Мен Хунвей заявив, що нова хвиля науково-технічної революції поставила світ перед безпрецедентними викликами злочинності. Про це він сказав на відкритті 86-ї сесії Генеральної асамблеї Інтерполу, передає ictnews.az.

"Нова хвиля науково-технічної революції вже настала. Безпілотники вже широко використовуються у всіх сферах. Через 50 років більше половини автомобілів на дорогах будуть безпілотними. Через 20 років квантові комп'ютери, можливо, зможуть зламати всі існуючі в даний час паролі", - зазначив він.

За словами президента Інтерполу, ці нові явища змінять не тільки життя людей, політичну і соціально-економічну ситуацію в світі, але і моделі вчинення злочинів.

"Всі країни стоять перед лицем безпрецедентних за останнє сторіччя викликів злочинності. З 2000 по 2016 рік у світі сталося близько 70 тисяч терористичних атак, а міжнародне співтовариство до цих пір не знайшло ефективного реагування на них", - підкреслив Хунвей.

Глава Інтерполу також додав, що щорічно реєструється близько 170 мільйонів кіберзлочинів, відсоток розкриття яких становить лише "одну тисячну частки", а економічний збиток від злочинів щорічно перевищує 445 мільярдів доларів.

Нагадаємо, в січні експерти Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі підготували щорічну доповідь про глобальні ризики Global Risks Report 2017. Згідно з ним, відсутність довіри і конфлікти між державами, ймовірність стихійних лих, збільшення прірви між доходами населення, кіберзлочини, теракти і суттєве збільшення числа вимушених мігрантів - ось найбільш імовірні ризики, з якими людство може зіткнутися в цьому році.