ua en ru

Глава Hitachi обговорив з прем'єр-міністром Литви можливу участь корпорації в будівництві Вісагінської АЕС

Президент японської компанії Hitachi Хікоарі Наканіші обговорив сьогодні у Вільнюсі з прем'єр-міністром Литви Андрюсом Кубілюсом можливу участь корпорації в будівництві Вісагінської атомної електростанції (АЕС) в республіці. Зустріч відбулася в рамках процесу відбору кандидатів на роль стратегічного інвестора, який цього разу проходить методом прямих переговорів, передає РБК з посиланням на радіостанцію Ziniu radijas.
На думку Кубілюса, приїзд самого президента свідчить про серйозність намірів Hitachi. Він сподівається, що японці зроблять серйозні пропозиції в плані безпечних технологій і економічності АЕС. "Така увага, коли сам президент прибув представити свої пропозиції урядової комісії, ми оцінюємо як дуже серйозні наміри потенційного інвестора і визнання солідної підготовки самого проекту Вісагінської АЕС", - сказав Кубілюс.
Hitachi спільно з американською General Electric з 2007 р. володіє енергетичною компанією Hitachi GE Nuclear Energy Ltd., яка виробляє ядерні реактори за технологією третього покоління.
Окрім Hitachi на роль стратегічного інвестора з будівництва Вісагинської АЕС претендує американська Westinghouse Electric Company.
Передбачається, що потужність нової АЕС складе 1300 МВт, що в два рази менше потужності закритої в кінці 2009 р. за наполяганням Європейського союзу Ігналінської АЕС. Нову АЕС планується побудувати до 2020 р.