ua en ru

Голова Ford: Продажі компанії через п'ять років повинні вирости в 1,5 рази - до 8 млн автомобілів на рік

Продажі компанії Ford через п'ять років, як очікується, зростуть в 1,5 рази - до 8 млн автомобілів на рік. Такий прогноз Президент Ford Алан Малаллі висловив в інтерв'ю телеканалу Russia Today.

"Наша стратегія на середину цього десятиліття передбачає зростання продажів з 5,3 млн автомобілів на рік до майже 8 млн через п'ять років, - заявив Малаллі. - Наша прибутковість зросте до 8-10%, і незабаром ми знову почнемо виплачувати дивіденди".

Малаллі очікує, що зростання російського авторинку буде складати як мінімум 5-6% на рік.

Крім цього він додав, що було прийнято кілька радикальних рішень, щоб реструктуризувати компанію і пристосувати обсяги виробництва до зниженого попиту. "Тому зараз наші економічні показники гарні як ніколи, і нам цілком під силу впоратися з ще однією хвилею кризи, але особисто мені здається, що економіка продовжить рости", - підкреслив Малаллі.

Президент Ford зазначив, що у компанії немає планів щодо залучення кредитів. "Навпаки, ми продовжимо роботу з поліпшення балансових показників. Нещодавно ми оголосили про виплату близько 20 млрд дол. з 23,5 млрд дол. боргу, які ми зайняли 5 років тому для реструктуризації компанії і вкладень в нові проекти", - сказав він.

За його словами, Ford поступово наближається до поставленої мети - скоротити до 2015 р. борг компанії до 10 млрд дол. "Ми вважаємо, що ця цифра оптимально відповідає структурі капіталу компанії", - підкреслив глава Ford.

Нагадаємо, Ford за I півріччя 2011 р. поставив на світовий ринок 2,92 млн автомобілів (на 9,4% більше, ніж за той же період роком раніше), за II квартал - 1,52 млн машин (+7,1%).

Американська компанія Ford Motor з'явилася в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить близько 70 виробництв в різних країнах, сукупний штат співробітників складає 166 тис. осіб. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford та Lincoln.

Ford - єдиний автовиробник "детройтської трійки", який обійшовся без урядової допомоги в кризу. Його конкуренти - General Motors і Chrysler - змушені були пройти процедуру банкрутства.