ua en ru

Глава Федерації футболу Італії пішов у відставку

Глава Федерації футболу Італії пішов у відставку Фото: Карло Тавеккьо (figc.it)

Карло Тавеккьо попросив вибачення у всіх італійців

Президент Федерації футболу Італії Карло Тавеккьо оголосив на засіданні про свою відставку. Про це повідомляє Football Italia.

74-річний функціонер вибачився за невихід збірної на чемпіонат світу 2018 року і зазначив, що до нових успіхів Італію повинні вести нові люди.

"Я прошу вибачення у всіх італійців. Мені дуже шкода, але я зробив помилки, які призвели до настільки жалюгідного результату. Тепер в історії футбольної Італії повинна початися нова ера, але ці зміни повинні відбуватися під керівництвом інших людей", - сказав функціонер.

Варто зазначити, раніше сьогодні Тавеккіо заявляв, що не збирається залишати свою посаду і брав участь в обговоренні потенційних кандидатів на посаду головного тренера збірної Італії.

Збірна Італії не змогла кваліфікуватися на чемпіонат світу 2018 року в Росії. Після цього був звільнений головний тренер національної команди Джампьеро Вентура, проте шквал критики обрушився і на італійську федерацію футболу.

Нагадаємо, колишній італійський арбітр, глава суддівських комітетів ФІФА і УЄФА П’єрлуїджі Колліна, який працював куратором суддівського корпусу Федерації футболу України, висловив готовність очолити Федерацію футболу Італії.