ua en ru

Глава Facebook Марк Цукерберг представив функцію пошуку по контенту

Глава Facebook Марк Цукерберг представив функцію пошуку по контенту. Про це повідомляє видання The Verge. Нова функція отримала назву Graph Search.

Під час пошуку буде відображатися інформація користувачів соціальної мережі, яку не можна знайти, використовуючи звичайний пошуковик. В якості прикладу Цукерберг навів пошук за запитом "Мої друзі з коледжу Сан-Франциско".

Засновник Facebook підкреслив, що Graph Search обробляє вузькі запити, наприклад, "мої друзі, які люблять "Зоряні війни" і "Гаррі Поттера". Цей запит можна також уточнити, вказавши номер навчального закладу, місто і інші характеристики.

Якщо шукати по фотографіям друзів, то результати будуть відсортовані за кількістю "лайків". Користувач зможе, наприклад, вказувати місце, де були зроблені знімки.

Поки пошук по контенту знаходиться на стадії бета-версії. Приєднатися до тестування нової функції можна на спеціальній сторінці.

Facebook - одна з найпопулярніших соціальних мереж в світі, в ній зареєстровано понад 900 млн осіб. Штаб-квартира компанії розташована в Менло-Парку (Каліфорнія). Число активних користувачів Facebook, які хоча б раз на місяць заходять в свій аккаунт, становить не менше 845 млн. Очікується, що до кінця 2012 р. число активних користувачів Facebook перевищить 1 млрд.

Читайте також: Apple, Google, Facebook і Amazon підсилять конкуренцію в 2013 році