ua en ru

Глава ЄЦБ закликав країни єврозони до продовження реформ для подальшої інтеграції її членів

Глава Європейського центрального банку Маріо Драгі закликав країни єврозони до продовження реформ для подальшої інтеграції її 17 членів, передає Reuters. Він назвав "сміливим і необхідним кроком на шляху створення єдиного фінансового ринку" недавню пропозицію Європейської комісії з введення єдиного механізму банківського нагляду, в якому ЄЦБ гратиме важливу роль.

Закликаючи до більшої інтеграції між країнами єврозони, Драгі підкреслив, що при цьому жодна країна валютного союзу не повинна мати можливості завдати економічного збитку іншим учасникам, переслідуючи свої національні інтереси.

У числі механізмів для ослаблення боргової кризи єврозони управляюча рада ЄЦБ недавно прийняла нову програму прямих монетарних операцій (Outright Monetary Transactions, OMT) на вторинних ринках суверенних облігацій, проте Драгі не вважає вжиті заходи здостатніми. "В рамках Європейського валютного союзу необхідний прогрес в трьох сферах: у бюджетній політиці, в стуктурних реформах і в регулюванні фінансового ринку", - зазначив він.

Читайте також: Роботи зі створення повноцінного банківського союзу в Європі можуть початися через рік, - представник ЄЦБ