ua en ru

Глава Deutsche Telekom Р.Оберман підозрюється в хабарництві

Виконавчий директор найбільшої в Германії телекомунікаційної компанії Deutsche Telekom AG Рене Оберман знаходиться серед восьми підозрюваних у справі про хабарництво. Розділ компанії будь-які звинувачення в свою адресу відкидає, передає Associated Press з посиланням на представника Deutsche Telekom.
Попереднє розслідування було почате прокуратурою м. Бонна, яка відреагувала на запит про сприяння з іншого питання з боку Комісії з цінних паперів і бірж США. Повідомляється, що Deutsche Telekom співробітничала з американським правосуддям впродовж чотирьох років, а сам Р.Оберман в кінці 2009 р. виступав як свідок.
В ході розслідування прокуратура зацікавилася бізнесом німецької компанії в Македонії. За непідтвердженими даними, в 2005 р. Р.Оберман загрожував схвалити виплату дивідендів Makedonski Telekom тільки в тому випадку, якщо Македонія перешкоджатиме конкуренції на національному ринку телекомунікацій. Прокуратура підозрює, що на певному етапі фінансової суперечки виконавчий директор Deutsche Telekom отримав хабар від третьої сторони. У справі, початому македонськими властями в 2008 р., проходять чотири люди, зокрема один співробітник Deutsche Telekom.
Крім того, в ході незалежного розслідування, проведеного аудиторською комісією угорського підрозділу Magyar Telekom, вдалося виявити підозрілі контракти на загальну суму 31 млн євро, які могли мати відношення до чорногорської і македонської "дочок" німецької компанії. При цьому деякі папери були схвалені колишніми керівниками Magyar Telekom, а також співробітниками материнської компанії, що колись займали пости в угорському підрозділі. У повідомленні, що відноситься до часу перевірки, мовилося, що неможливо знайти законних підстав для складання даних документів.
Deutsche Telekom має представництво в 50 країнах світу. На початку квітня компанія оголосила про закриття операції по об'єднанню своїх стільникових активів у Великобританії (T-Mobile) з британським активами французької телекомунікаційної компанії France Telecom (Orange). Об'єднаний оператор став найбільшим гравцем на британському телекомунікаційному ринку з часткою близько 37% і абонентською базою понад 28 млн людей.