ua en ru

Глава BMW достроково піде у відставку в 2015 р

Глава автомобільної компанії BMW Норберт Райтхофер оголосив, що достроково піде у відставку в 2015 році.

Глава автомобільної компанії BMW Норберт Райтхофер оголосив, що достроково піде у відставку в 2015 році. Його місце займе член правління компанії Гаральд Крюгер, який працює в компанії з 1992 року.

Про відставку голови ради директорів і головного виконавчого директора BMW Норберта Райтхофера було оголошено у вівторок на зборах наглядової ради концерну в Мюнхені, повідомляє Reuters.

Райтхофер покине свій пост в травні 2015 року, незважаючи на те, що його контракт був дійсний до кінця 2016 року. До цього часу він повинен був досягти пенсійного віку - 60 років. При цьому Райтхофер все ж залишиться в компанії, він очолить наглядову раду.

Райтхофер працює в BMW з 1987 року. Тоді він прийшов на посаду керівника відділу планування. У вересні 2006 року він став головою ради директорів BMW AG. Він зумів вивести концерн Bayerische Motoren Werke AG (BMW) на рекордні продажі і прибуток з моменту свого вступу на посаду генерального директора, пише Bloomberg.

Проте останнім часом в роботі компанії спостерігається зниження темпів. В цьому році акції на фондовому ринку подешевшали на 6,8%.

BMW сподівається, що наступникові Райтхофера вдасться в наступному році зберегти свій статус як найбільшого у світі виробника автомобілів класу люкс. Компанія сподівається продати понад 2 млн автомобілів в цьому році. Кадрове зміна стало кроком, щоб розпочати зміну поколінь" в топ-менеджменті, пояснюється в заяві автовиробника.

Про можливу відставку Райтхофера заговорили ще тиждень тому, зазначає Deutsche Welle. Його називали одним з кандидатів у наглядова рада електротехнічного концерну Siemens AG. Одночасно стало відомо, що у відставку піде член правління BMW Герберт Диесс. Він планує перейти в компанію Volkswagen.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький автовиробник BMW має намір відкликати близько 1,6 млн автомобілів по всьому світу.