ua en ru

Глава "Аль-Кайеди" закликав сирійських бунтівників повалити Башара Асада

Глава "Аль-Кайеди" Айман аль-Завахирі розповсюдили відеозвернення, в якому висловив підтримку сирійським повстанцям, які виступають проти Президента країни Башара Асада, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.

За словами аль-Завахирі, "сирійське повстання є битвою послідовників ісламу з тими, хто захищає інтереси Заходу на Близькому Сході". При цьому він закликав бунтівників протистояти американцям, які розраховують замінити Асада на політика, який буде відповідати інтересам США.

Нагадаємо, що раніше "Аль-Кайеда" підтримала і повстання в Тунісі та Єгипті, заявляючи про те, що її прихильники зіграли величезну роль у поваленні режимів Бен Алі і Хосні Мубарака. Підтримувала "Аль-Кайеда" і лівійських бунтівників, що воюють проти Муаммара Каддафі.

Варто відзначити, що в самій Сирії опозиція відхрещується від зв'язків з радикальними ісламістами, заявляючи, що релігія - не головне в їх боротьбі.

Нагадаємо, аль-Завахирі очолив "Аль-Кайеду" після того, як американські спецназівці вбили засновника терористичної мережі Усаму бен Ладена, який ховався в пакистанському місті Абботабад.