ua en ru

Гладка передача влади в Грузії - позитивний чинник, але з'являються моменти невизначеності, - Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відзначає, що мирна передача влади після парламентських виборів у Грузії позитивно характеризує інституційне середовище в країні. В той же час даний момент може частково нівелюватися збільшенням невизначеності політики, що проводиться, передає прес-служба агентства.

"Голосування 1 жовтня стало тестом для здатності Грузії проводити конкурентні вибори. Визнання Президентом Михайлом Саакашвілі перемоги коаліції "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі, а також обіцянки Саакашвілі діяти як Президент "в рамках Конституції" і сприяти формуванню нового уряду означають, що у країни буде перша мирна зміна уряду в ході виборів з 1991 р. Відсутність безладів по теперішній час дає підставу вважати, що процес передачі влади буде гладким, незважаючи на жарку передвиборну кампанію. "Єдиний національний рух" Саакашвілі перебував при владі з 2003 р., після "Революції троянд", - сказано в повідомленні прес-служби.

Там також говориться: "Fitch підвищило рейтинг Грузії до BB- в грудні минулого року, зважаючи на поліпшення у сфері держфінансів і сильне економічне зростання. У липні 2011 р. парламент схвалив закон про економічну свободу, який набуде чинності в кінці 2013 р. Закон націлений на обмеження дефіциту консолідованого бюджету на рівні 3% ВВП, держборгу на рівні 60% ВВП і витрат консолідованого бюджету на рівні 30% ВВП. Такі заходи повинні понизити ризик відходу від сильної податково-бюджетної політики".

Читайте також: На виборах в Грузії коаліція Іванішвілі набрала 54,85%, партія Саакашвілі - 40,43%, - попередні дані ЦВК