ua en ru

ДКЦПФР: 80% акцій ХК "Київміськбуд" було продано в 2009 р. за 115 млн грн

Державна комісія із цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України завершила перевірку на предмет виявлення фактів відчуження пакету акцій ВАТ ХК "Київміськбуд". Про це на брифінгу повідомив голова комісії Дмитро Тевелєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Акти перевірки призначено до підписання на завтра", - заявив Д.Тевелєв.

За його словами перевірялися документи, що підтверджують ухвалення рішень про відчуження пакетів акцій, що належали "Київміськбуду" в статутних фондах, що входять до цього холдингу інших акціонерних товариств.

"Таких фактів відчуження не виявлено", - завірив Д.Тевелєв.

Голова комісії відзначив, що одним з порушень було непредставлення інформації й оригіналів довіреності протоколів рішень наглядової ради. За його словами, останнє неподання - це технічне порушення.

Д.Тевелєв також повідомив, що муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" в липні 2009 р. у розмірі 80% було проданий за 114 млн 75 тис. грн було продано на Українській універсальній торговій біржі компанії "Новий регіон".

"Згідно з угодою ці гроші повинні були бути перераховані на рахунок КМДА чотирма траншами", - підкреслив Д.Тевелєв.

За його словами, також комісія закінчила перевірку компанії "Термінал-Реєстр" - реєстратора, який вів систему реєстру.

Комісії не вдалося перевірити компанію "Новий регіон" і компанію "Адрем", оскільки цих компаній не опинилося за їх юридичною адресою.

Нагадаємо, низка ЗМІ повідомляла, що Господарський суд Києва почав провадження у справі про продаж пакету акцій ХК "Київміськбуд". Згідно із постановою, Генеральна прокуратура звернулася до суду на користь Київ ради і ГУ комунальної власності КМДА до ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон", ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр", ТОВ "Адрем" про визнання недійсним договору про купівлю-продаж 80% акцій ХК "Київміськбуд".