ua en ru

Гідрометцентр прогнозує пониження температури до -24 до кінця тижня

Гідрометцентр прогнозує пониження температури до -24 до кінця тижня Фото: Гідрометцентр прогнозує пониження температури до -24 до кінця тижня

За останню добу у більшості областей випала місячна норма опадів

В Україні температура повітря може понизитися до -24 градусів до кінця тижня. Про це в ході засідання міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

Протягом найближчих днів не слід очікувати повного припинення опадів. До того ж, відбудеться пониження температурних показників на територіях Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей, де зберігалася плюсова температура до 7-12 градусів морозу. З 23-го січня показники термометра опустяться до 13-19 градусів нижче нуля, а 24-го січня - до -24 градусів.

"23-го певне посилення морозів в Україні зі зниженням в нічні години до -19 градусів, а 24-го за, нашими розрахунками, ми очікуємо найнижчу температуру повітря - 19-24 градусів морозу практично повсюду, менше на півдні, більше на півночі та північному сході. З 25 січня суттєве послаблення морозів", - розповів Кульбіда.

Щодо опадів, то очікується, що вони можуть припинитися після 20 січня, коли циклон покине Україну. А вже 19 січня опадів не буде, за винятком Сумської, Полтавської та Харківської областей, де продовжуватиме випадати невеликий сніг.

За словами Кульбіди, за останню добу у більшості областей випала місячна норма опадів.

"Загальна кількість опадів, яка випала у згаданих областях, вона сягає 30-50 мм, при місячній нормі 40-45 мм. Сильний сніг посилився і продовжує випадати в Сумській, Полтавській, Харківській областях, утримується сильний сніг в Черкаській, Кіровоградській областях і послаблення інтенсивності і поступове припинення в Одеській і Миколаївській областях", - підсумував він.

Нагадаємо, сильний сніг та хуртовини очікуються 19 січня 2016 року вночі у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.