ua en ru

У ДФС пояснили, в яких випадках обмежується ввезення товарів з-за кордону

У ДФС пояснили, в яких випадках обмежується ввезення товарів з-за кордону Фото: ДФС

Такі обмеження застосовуються тільки у разі, якщо контрафактна продукція

Обмеження митницями ввезення товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, відбувається тільки на вимогу правовласників або їх представників. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Такі обмеження застосовуються тільки у разі, якщо контрафактна продукція, або якщо її походження не вдалося встановити", - пояснив директор Департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко.

Він також підкреслив, що у відповідності з Митним Кодексом, всі надходження проходять обов'язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити, чи є даний товар оригінальним.

"У разі встановлення контрафактності товар не потрапляє на митну територію України. Зате, при відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник передає у митницю про можливість відновлення митного оформлення такого товару", - додав він.

Повідомляється, що в більшості випадків саме так все і відбувається, і покупці отримують свій товар. Така ж процедура застосовується в Україні давно. З одного боку, вона захищає права споживачів на отримання якісного оригінального товару, з іншої сторони захищаються авторські права виробника.

Він також спростував інформацію про те, що митницям дано вказівку забороняти фізичним особам ввезення в Україну товарів, права на торгові марки яких заявлені у митному реєстрі.

"Зазначене не відповідає дійсності, оскільки митницям такі вказівки ні усно, ні письмово від ДФС не надходили ", - зазначив Олексій Василенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні обмежили ввезення низки товарів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах.