ua en ru

ДФС проведе розслідування щодо чиновників, які співпрацювали з Манафортом, - Луценко

ДФС проведе розслідування щодо чиновників, які співпрацювали з Манафортом, - Луценко Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Державній фіскальній службі доручено провести слідчі дії

Державна фіскальна служба (ДФС) проведе службове розслідування щодо діяльності колишніх державних службовців України, які могли співпрацювати з американським політтехнологом Полом Манафортом. Про це під час брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, що у справі Манафорта немає юрисдикції України, бо він є резидентом США. Але у процесі лунають свідчення про те, що пан Манафорт отримував кошти від конкретних українських політиків. Ці особи на той момент були держслужбовцями: нардепами, працівниками АП чи Кабміну", - повідомив Луценко.

За його словами, держслужбовці не мали права бути розпорядниками бізнес-структур.

"Ми дійсно зареєстрували кримінальне провадження по ймовірним правопорушеннями цими державними службовцями, які управляли фірмами. ДФС доручено провести слідчі дії. ДФС буде співпрацювати з юрисдикціями, на території яких знаходяться офшорні компанії. Якщо будь-хто з цього списку надавав кошти Манафорту і буде доведено, що це була вказівка конкретного держслужбовця, він буде нести відповідальність…", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, у квітні з'явилася інформація про те, що спецпрокурор США Роберт Мюллер вивчає обставини пожертви українським олігархом Віктором Пінчуком 150 тис. доларів благодійного фонду Дональда Трампа восени 2015 року.

7 серпня на засіданні суду по справі Манафорта колишній партнер екс-глави передвиборної кампанії президента Сполучених Штатів Америки Пола Манафорта Рік Гейтс заявив, що Манафорт допомагав президенту України Петру Порошенку під час президентської кампанії 2014 року. У свою чергу, в Адміністрації президента України заявили, що Порошенко ніколи не співпрацював з Манафортом.