ua en ru

ДФС розпочала процес приєднання України до WCO CTS

ДФС розпочала процес приєднання України до WCO CTS Фото: Роман Насиров

Впровадження системи фінансує уряд США

Державна фіскальна служба (ДФС) України розпочала процес приєднання до програми Всесвітньої митної організації щодо збору, зберігання та обміну інформацією про вантажі (WCO CTS). Про це повідомляє прес-служба ГФС.

"Голова ДФС Роман Насиров підписав угоду з Всесвітньою митною організацією про використання програми СОТ щодо збору, зберігання та обміну інформацією про вантажі (WCO CTS)", - йдеться в повідомленні

У ДФС відзначили, що WCO CTS - Cargo Targeting System - це розроблений СОТ програмно-інформаційний комплекс, який застосовується митними органами для отримання попередньої інформації від морських ліній і її подальшого використання для аналізу ризиків.

Для ДФС впровадження зазначеної системи буде профінансовано урядом США в рамках програми експортного контролю та безпеки кордонів. Подальша підтримка системи буде безкоштовною.

"Використання системи дозволить ДФС отримувати більш детальну, структуровану та уніфіковану попередню інформацію про товари, які надходять в морські порти України в контейнерах, що сприятиме підвищенню ефективності управління ризиками і, як наслідок, спрощенню і прискоренню митних формальностей у портах", - додали в ДФС.

Нагадаємо, Кабмін створив робочу групу із залучення міжнародних компаній до реформи митниці. Очолить робочу групу глава Мінфіну Наталя Яресько.