ua en ru

ДФС готує міжнародні запити у справі Манафорта, - Луценко

ДФС готує міжнародні запити у справі Манафорта, - Луценко Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Слідство з'ясовує, як офшорні компанії оплачували послуги Манафорта

Державна фіскальна служба України готує міжнародні запити у справі американського політтехнолога Пола Манафорта. Про це в інтерв'ю "Цензор. НЕТ" заявив генпрокурор Юрій Луценко.

За словами Луценка, кримінальне провадження за фактами виплат представниками Партії регіонів Манафорту передали для слідства в ДФС.

"Наскільки я розумію, вони готують міжнародні запити за місцем юрисдикції тих компаній, які оплачували послуги Манафорта. Хтось на Кіпрі, хтось - в інших офшорках. Ми зобов'язані запитати у них, як приймалися ці рішення", - зазначив генпрокурор.

Він також додав, при яких умовах у справі Манафорта буде зафіксовано складу злочину.

"Якщо ми доведемо, що, умовно кажучи, пани Льовочкін, Клюєв та інші особи, що були на той момент держслужбовцями, давали команду, - значить, у них буде зафіксовано складу злочину на українській території. Факт виплати сам по собі у нас не є караним - тому що податки з цих грошей не заплачені в Штатах, а не в Україні", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що ДФС проведе розслідування відносно чиновників, які співпрацювали з Манафортом.

Минулого тижня стало відомо, що Манафорт може визнати провину у фінансових злочинах, щоб уникнути другого судового розгляду.