ua en ru

ГФС заарештувала активи "Укрнафти" на 9 млрд гривень

ГФС заарештувала активи "Укрнафти" на 9 млрд гривень Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

За словами прем'єра, завдання уряду – не збанкрутувати цю компанію

Державна фіскальна служба (ДФС) заарештувала активи ПАТ "Укрнафта" на 9 млрд гривень через борги компанії перед бюджетом. Про це сьогодні в ході звіту Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Про заборгованості компанії "Укрнафта". Зараз вони почали сплачує поточні платежі. На суму заборгованості, яка становить близько 9 млрд грн, ГФС згідно закону заарештувала всі активи "Укрнафта" саме на цю суму", - повідомив Яценюк.

Прем'єр додав, що вважає за необхідне діяти щодо "Укрнафти" так, щоб не зруйнувати цю компанію. "Я хочу вам нагадати, що саме в компанії "Укрнафта" ми як українська держава є акціонером, в ній 50+1% акцій належить українському народу і тому завдання уряду - не збанкрутувати цю компанію, а зробити її прибутковою, повернути до бюджету 10 млрд грн і керувати цією компанією так як вказав нам шановний через парламент закон про акціонерні товариства", - додав він.

Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" повідомило про виконання в повному обсязі податкових зобов'язань за листопад і перерахування до державного бюджету 1,03 млрд грн.