ua en ru

Німецькі війська залишаться в Афганістані ще на рік - до кінця 2012 року

Німецькі війська залишаться в Афганістані до кінця 2012 р. До такого рішення прийшов 28 січня 2011 р. німецький парламент, затвердивши продовження мандата на перебування військовослужбовців бундесверу у складі Міжнародних сил сприяння в Афганістані (ISAF) ще на 1 рік - до 31 січня 2012 р. Разом з тим Берлін затвердив також розширення військової присутності в регіоні, погодившись збільшити чисельність військовослужбовців з нинішніх 4 тис. 860 осіб до 5 тис. 350, передає РБК з посиланням на BBC.
Варто зазначити, що голосування в бундестазі (нижня палата німецького парламенту) не принесло несподіванок у зв'язку з отриманими результатами. Так, на підтримку законопроекту віддали свої голоси 420 депутатів, у той час як 116 висловилися "проти". І лише 23 парламентарія утрималися. Тим не менш, німецька влада не мають наміру значно посилювати військову присутність в Афганістані - до кінця поточного року планується почати поступове виведення військ, передаючи контроль в руки місцевих служб безпеки.
Коментуючи підсумки голосування в парламенті, міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле відзначив, що Берлін серйозно сподівається на те, що до 2014 р. більше не буде необхідності в військову присутність в Афганістані.
За весь час перебування німецьких збройних сил в регіоні в складі військ НАТО жертвами бойовиків стали 45 громадян Німеччини - військовослужбовці або офіцери поліції.