ua en ru

Німеччина завершила виведення своїх військ із військової бази "Інджирлик" в Туреччині

Німеччина завершила виведення своїх військ із військової бази "Інджирлик" в Туреччині Фото: військові сили бундесверу (flickr.com/bundeswehrfoto)

Передислокація німецького військового контингенту в Йорданію завершиться у жовтні

У середу, 27 вересня, останні німецькі військовослужбовці залишили турецьку військово-повітряну базу "Інджирлик". Про це повідомляє DW.

За словами бундесверу, передислокація німецького військового контингенту на військову базу "Аль-Асрак" в Йорданії завершиться у жовтні. З нового місця бундесвер продовжить підтримувати операції міжнародної антитерористичної коаліції ІДІЛ в Сирії і Іраку.

Наголошується, що всього на авіабазі "Інджирлік" перебували близько 260 німецьких військовослужбовців, а також шість літаків-розвідників "Торнадо", обладнаних спеціальною оптикою, один літак-заправник.

Також видання повідомляє, що однією з причин відходу стали заборони турецького уряду на відвідування німецькими парламентаріями військового контингенту в "Інджирлику".

Нагадаємо, в червні Німеччина почала виводити своїх військових з авіабази "Інджирлик", яка знаходиться на території Туреччини.