ua en ru

Німеччина виступає за відновлення будівництва "Південного потоку"

Німеччина виступає за відновлення будівництва "Південного потоку"

Міністр економіки та енергетики Німеччини Зігмар Габріель (на фото) висловив сподівання, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" у майбутньому відновиться, незважаючи на відмову російської влади від його реалізації, передає Deutsche Welle.

"Для Європи загалом було б добре, якби проект не загинув остаточно", - заявив німецький політик у вівторок, 9 грудня, перед зустріччю міністрів енергетики ЄС у Брюсселі. На думку Габріеля, будівництво "Південного потоку" могло б стати важливим кроком для забезпечення газопостачання Південної Європи.

Габріель висловив сподівання, що питання будівництва "Південного потоку" буде знову винесено на обговорення, після того, як "коли-небудь" ситуація у відносинах між ЄС, Росією та Україною нормалізується. Рішення Москви не продовжувати реалізацію проекту він назвав "прикрим", цитує слова німецького міністра агентство AFP, додавши, однак, що це "не катастрофа".

Про відмову Росії від реалізації "Південного потоку" 1 грудня заявив Президент РФ Володимир Путін. Рішення прийнято з урахуванням того, що Москва "досі не отримала дозвіл від Болгарії" для будівництва газопроводу, зазначив він.

Як повідомлялося, віце-президент Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович закликав до якнайшвидшого пошуку альтернатив "Південному потоку".

Нагадаємо, як заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, проект "Південний потік" не був потрібен Євросоюзу через ГТС України.