ua en ru

Німеччина виділила 4,5 млн євро для переселенців у Харківській області

Німеччина виділила 4,5 млн євро для переселенців у Харківській області Фото: Німеччина виділила допомогу для переселенців з Донбасу

Німецький Червоний хрест зі свого боку додатково виділив для внутрішньо переміщених осіб 285 тис. євро

Федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання фінансової допомоги програмам німецького Червоного хреста (DRK) для внутрішньо переміщених осіб в Україні до середини 2019 року і виділяє для цих цілей подальші 4,5 мільйона євро. Про це йдеться у повідомленні на сайті посольства Німеччини в Україні.

DRK зі свого боку додатково робить власний внесок у розмірі 285 тис. євро.

Як зазначається, за останні два роки Федеральний уряд уже надав 2,6 млн євро на заходи DRK з екстренної допомоги людям у Харківській області, які особливо її потребують.

"Цільовою групою є найбільш постраждалі від конфлікту внутрішньо переміщені особи в Харківській області, здебільшого люди похилого віку, інваліди, одинокі матері/батьки та багатодітні сім’ї. Загалом зазначеними заходами охоплені щонайменше 5000 осіб. Після констатації їхньої потреби вони отримують допомогу у вигляді продовольчих і фармацевтичних ваучерів", - йдеться у повідомленні

Під час реалізації своїх проектів гуманітарної допомоги німецький Червоний хрест тісно співпрацює з українським Червоним Хрестом.

При цьому, як зазначається, DRK й український Червоний хрест погоджують свої дії з іншими суб’єктами гуманітарної допомоги в Харківській області за координації з ООН та з Міжнародним комітетом Червоного хреста.

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та кризового управління Хрістос Стиліанідес оголосив про виділення Євросоюзом 18 млн євро для постраждалих від конфлікту на Донбасі.