ua en ru

Німеччина - Україна: Українці прикро програють перший матч

Німеччина - Україна: Українці прикро програють перший матч Фото: Німеччина - Україна

Українці відіграли свій перший матч на Євро-2016

В Ліллі збірна України грала перший матч чемпіонату Європи з футболу проти збірної Німеччини.

Німеччина - Україна 2-0
Гол:
Мустафі, 19, Швайнштайгер, 90+2
Німеччина: Нойер, Хектор, Мустафі, Боатенг, Хеведес, Дракслер (Шюррле, 78), Кроос, Хедіра, Мюллер, Озіл, Гетце (Швайнштайгер, 90)
Україна: П'ятов, Шевчук, Хачеріді, Ракицький, Федецький, Степаненко, Сидорчук, Коваленко (Зінченко, 73), Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля (Селезньов, 66)

Матч розпочався з моменту біля воріт німців. Федецький прострілив вздовж лінії штрафної, звідки пробив Коноплянка, але Нойер дістав м'яч. Після цього вже збірна Німеччини сама забрала м'яч собі і почала тиснути на нашу оборону.

До пори до часу, українцям вистачало везіння і навичок, щоб відбиватися. Але коли запал німців почав потихеньку спадати, ми пропустили. Кроос подав штрафний і Мустафі головою переправив м'яч у ворота.

Після цього вже наші забрали м'яч собі і кинулися відіграватися. І шанси забити в України були. Спочатку Хачеріді класно пробив головою після кутового, але знову чудово сгырал Нойєр. А потім вже Боатенг зумів вибити м'яч з лінії воріт після того, як Коноплянка вискочив на Нойєра.

Другий тайм у виконанні німців вийшов дуже "сухим". Вони явно не хотіли занадто сильно ризикувати і довго катали м'яч в центрі поля. Але свій момент українці отримали, коли Ракицький відмінно пробив з штрафного, але Нойер дістав м'яч.

А в кінці поєдинку, коли українці понеслися порівнювати рахунок, німці розіграли контратаку. Озіл отримав м'яч на лівому фланзі, точно віддав на Швайнштайгера, який щойно з'явився на полі, і той пробив повз П'ятова.

Додамо, що наступний матч збірна України зіграє 16 червня проти збірної Північної Ірландії.

Група С

1. Німеччина - 3
2. Польща - 3
3. Північна Ірландія - 0
4. Україна - 0