ua en ru

Німеччина створила 80 тисяч робочих місць на Близькому Сході

Німеччина створила 80 тисяч робочих місць на Близькому Сході Фото: табір сирійських біженців у Туреччині (flickr.com/european_parliament)

Протягом 2017 року ФРН створила 20 тисяч нових робочих місць для біженців

Німеччина протягом 2017 року створила 20 тисяч нових робочих місць для біженців у Сирії та сусідніх країнах. У цілому Берлін фінансує вже 80 тисяч таких робочих місць у регіоні, передає DW.

Зазначено, що в році, що минає, ФРН витратила на ці цілі 230 мільйонів євро. На 2018 рік у рамках програми Cash for Work закладено 180 млн євро, але сума може збільшитися в рамках переговорів про новий державний бюджет країни.

"Нікому не хочеться жити тривалий час на милостиню. Ми хочемо повернути цим людям почуття власної гідності і хоч невелику можливість вести самостійне життя", - заявив міністр із питань економічного співробітництва і розвитку Ґерд Мюллер.

На його думку, завдяки ініціативі сім'ї біженців відмовляться від ризикованої подорожі до Європи.

Нині за програмою Cash for Work створено вже 25 тисяч робочих місць у Сирії, 13 тисяч - у Йорданії, 6 тисяч - у Лівані, 5600 - в Іраку. Наприклад, у Сирії працівники займаються розбором завалів зруйнованих міст і відновленням доріг.

Як повідомляється, частина коштів у рамках програми витрачається також на освіту для дітей біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що значна частка коштів, обіцяних Європейським Союзом Туреччині для покриття потреб сирійських біженців, які опинилися на турецькій території, досі не надійшла.