ua en ru

Туреччина заявила, що ЄС дуже повільно виділяє кошти на потреби біженців

Туреччина заявила, що ЄС дуже повільно виділяє кошти на потреби біженців Фото: табір сирійських біженців у Туреччині (flickr.com/Başbakanlık AFAD)

В Анкарі отримали лише менше третини всіх коштів, про які було домовлено раніше

Значна частка коштів, обіцяних Європейським Союзом Туреччині для покриття потреб сирійських біженців, які опинилися на турецькій території, досі не надійшла. Про це заявило турецьке міністерство у справах Євросоюзу 30 грудня 2017 року, передає DW.

Зазначено, що в 2015 і 2016 роках між Брюсселем і Анкарою було домовлено про суму в 6 млрд євро. Із цих грошей турецькі міністерства та міжнародні організації, які опікуються сирійськими біженцями в Туреччині, отримали лише 1,78 млрд євро, тобто менше третини.

"Із виділених коштів 1,3 млрд євро пішли міжнародним організаціям, 270 млн євро - міністерству освіти Туреччини, 120 млн євро - міністерству охорони здоров'я і 12 млн євро - міністерству внутрішніх справ", - йдеться в повідомленні.

Однак цього, за словами турецької сторони, замало для покриття реальних витрат.

"На жаль, механізм витрат коштів ЄС не працює швидко", - йдеться в заяві турецького міністерстві.

Водночас міністерство зазначає, що "Туреччина використала понад 30 млрд доларів власних державних коштів на потреби сирійців, які перебували в Туреччині приблизно впродовж семи років".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість шукачів притулку в Євросоюзі скоротилася вдвічі.