ua en ru

Німеччина розкритикувала РФ за правки до законопроекту про "іноземних агентів"

Німеччина розкритикувала РФ за правки до законопроекту про "іноземних агентів" Фото: прапор Німеччини (flickr.com)

Росія порушує міжнародне право

Уряд ФРН різко розкритикував прийняті Держдумою поправки в законопроект про "іноземних агентів". Про це повідомляє DW.

"Ми стурбовані жорстокістю закону про діяльність ЗМІ і некомерційних організацій у Росії. Для німецького уряду свобода слова і свобода преси мають велике значення. Конституція РФ гарантує свободу слова і Росія, у рамках, в тому числі, міжнародного співробітництва, зобов'язана їх дотримуватися. Неприйнятно накладати такі обмеження на міжнародні ЗМІ, які йдуть в розріз з зобов'язаннями, взятими на себе Росією", - заявив представник МЗС Німеччини Райнер Бройль.

За словами представника уряду ФРН Штеффена Зайберта, Німеччина бачить в поправках російських законодавців порушення міжнародного права.

"У нас є причини для занепокоєння, і привід для критики. Як ми вже говорили, ми бачимо порушення міжнародного права. У той же час ми розуміємо, що Росія має величезне значення для стабільності в Європі і взагалі за все сьогоднішніх викликів у світі Росія - це партнер, з яким ми хочемо працювати", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство юстиції РФ у середу, 15 листопада, почало розсилати закордонним ЗМІ повідомлення про прийняті Держдумою поправки до закону про "іноземних агентів".