ua en ru

Німеччина продовжить контракт з "Антоновим"

Німеччина продовжить контракт з "Антоновим" Фото: Ан-70 (bmpd/LiveJournal)

Загалом Міноборони країни цього року планує укласти 18 угод

Міністерство оборони Німеччини планує цього року укласти 18 угод на близько 25 мільярдів євро та подовжити контракт на залучення транспортних літаків української компанії "Антонов". Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Handelsblatt.

Контракт планують продовжити на 2019-2021 роки, щоб зменшити залежність від ненадійних Airbus A400M, які перемогли у конкурсі 10 років тому, коли модифіковану під вимоги НАТО версію українського військового транспортного літака Ан-70 - Ан7Х також розглядали у ролі можливого нового європейського середнього транспортного літака.

Крім цього, Збройні сили Німеччини (Бундесвер) повинні отримати сім рятувальних вертольотів та шість транспортних літаків типу C-130J Hercules. Також планують придбати безпілотники Heron TP ізраїльського виробництва.

Серед інших пунктів списку - радарні технології для винищувачів Eurofighter, системи зв'язку для фрегатів, реактивні артилерійські установки, модернізація бойових машин піхоти Puma та інше.

Зазначається, що бюджету в 37 мільярдів євро навряд чи буде достатньо для цих планів міністра оборони країни Урсули фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 20 лютого у Німеччині визнали катастрофічним оснащення збройних сил. Повідомлялося, що в кінці минулого року вийшли з ладу всі шість німецьких підводних човнів. В окремі проміжки часу протягом року всі 14 військово-транспортних літаків A400M були в неробочому стані. А в розпорядженні флоту замість 15 фрегатів є тільки дев'ять.