ua en ru

У Німеччині визнали катастрофічним оснащення збройних сил

У Німеччині визнали катастрофічним оснащення збройних сил Фото: німецький літак на базі "Інджирлік" (flickr.com bundeswehrfoto)

Уповноважений бундестагу розкритикував оснащення бундесверу

В останні роки посилилися проблеми з оснащенням бундесверу зброєю, технікою, а також із залученням військовослужбовців і цивільного персоналу. Про це, як повідомляє Deutsche Welle, говориться в опублікованому у вівторок, 20 лютого, доповіді про стан збройних сил Німеччини в 2017 році уповноваженого бундестагу у справах бундесверу Ханса-Петера Бартельс (Hans-Peter Bartels).

Зокрема, у доповіді йдеться о несправних підводних човнах і літаках, а також нестачі офіцерів. Крім того, уповноважений у справах бундесверу назвав оснащення армії технікою та персоналом в 2017 році катастрофічним.

Участь збройних сил ФРН у 13 зарубіжних місіях призвело до їх перевантаження, заявив Бартельс, представляючи доповідь. Заяви уряду про перелом у плані матеріального і фінансового оснащення гарні, але "одні декларації самі по собі нічого не міняють", підкреслив політик.

За його словами, вакантними залишаються близько 21 тисячі офіцерських посад. Матеріальне оснащення бундесверу залишається вкрай незадовільним, у деяких сферах воно погіршилося, йдеться в документі.

Буденною нагодою стали скасування або багатоденні затримки вильотів авіації в регіони, в яких бундесвер виконує закордонні місії. Крім того, в кінці минулого року вийшли з ладу всі шість німецьких підводних човнів. В окремі проміжки часу протягом року всі 14 військово-транспортних літаків A400M були в неробочому стані. У розпорядженні флоту замість 15 фрегатів є тільки дев'ять. Однією з головних причин такого стану в доповіді названі рішення, прийняті в зв'язку з реформою бундесверу в 2011 році.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Німеччина мала намір у три рази збільшити кількість військовослужбовців, які в цьому році будуть брати участь у навчаннях НАТО щодо стримування Росії.