ua en ru

Німеччина підтримує український транзит в Європі, - посол

Німеччина підтримує український транзит в Європі, - посол Фото: Петер Альтмайер і Андрій Мельник (twitter.com/MelnykAndrij)

Петер Альтмайер планує 13 і 14 травня відвідати Україну

У Німеччині відзначили важливість збереження ролі України як ключового транзитера газу в Європі. Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

"Дуже довірлива і оптимістична зустріч з Федеральним міністром економіки і енергетики Німеччини Петером Альтмайером (ХДС) про важливість збереження ролі України як ключового транзитера газу напередодні його візиту в Київ у найближчі дні", - повідомив він.

Нагадаємо, міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер планує 13 і 14 травня відвідати Україну та Росію для переговорів про транзит російського газу в Європу і газопровід "Північний потік-2".

Наголошується, що Альтмайер має намір обговорити зі своїм українським і російським колегами питання енергетики та економічної політики. Так, головними темами переговорів називаються проект газопроводу "Північний потік-2" та транзит через Україну поставок російського природного газу в Європу.