ua en ru

Німеччина занепокоєна через насильство під час антикорупційних протестів у Румунії

Німеччина занепокоєна через насильство під час антикорупційних протестів у Румунії Фото: Хайко Маас (facebook.comAuswaertigesAmt)

Хайко Маас закликав сторони об’єднати румунське суспільство

Німеччина занепокоєна через ріст насильства під час антикорупційних вуличних протестів на початку серпня у Румунії. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, передає "Радіо Свобода".

Він закликав сторони шукати "компроміс" щодо судової реформи, яка має зберегти фундаментальні права й баланс сил в уряді, а також об’єднати румунське суспільство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на вимогу президента Румунії Клауса Йоганніса Генеральна прокуратура порушила справу щодо дій правоохоронців під час акції протесту в Бухаресті 10 серпня, під час якої постраждали 440 осіб.

В антиурядовому мітингу, за різними даними, взяли участь від 60 до 100 тис. осіб. Під час сутичок поліція застосувала сльозогінний газ.

20 серпня у лікарні столиці Румунії помер 62-річний чоловік, який постраждав під час антикорупційного протесту.

Чоловік 10 серпня перебував на площі, де відбувалася акція протесту і де поліція застосувала сльозогінний газ. За інформацією медиків, у нього в той день була кровотеча з носа і йому була надана допомога на місці. Від госпіталізації чоловік відмовився.