ua en ru

Німеччина та Бразилія мають намір звернутися в ООН з приводу шпигунства в електронних мережах

Німеччина та Бразилія мають намір звернутися до ООН з проханням вжити заходів для протидії шпигунству в інтернеті та електронних засобах комунікації. Про це пише Deutsche Welle.

Як повідомляє в п'ятницю, 25 жовтня, агентство dpa з посиланням на джерела в дипломатичних колах в Нью-Йорку, в найближчі тижні Німеччина спільно з Бразилією буде підготовлений проект резолюції про посилення захисту приватної сфери і прав людини.

Документ передбачається направити в Комітет з гуманітарних питань Генеральної асамблеї ООН. У резолюції, зокрема, міститься заклик до Верховного комісару ООН з прав людини серйозно зайнятися цією проблемою.

Ініціатива не пов'язана з що з'явилися днями в ЗМІ повідомленнями про передбачуване прослуховування мобільного телефону канцлера ФРН Ангели Меркель, підготовка проекту резолюції було розпочато давно.

Передбачається, що документ буде широко обговорюватися в ході дискусій, учасники яких внесуть свої пропозиції про заходи захисту від втручання держави. У Німеччині та Бразилії, як і в багатьох інших країнах, з обуренням сприйняли практика шпигунства Агентства національної безпеки США (АНБ).