ua en ru

Німеччина, Франція і Великобританія закликають ЄС вирішити проблеми з мігрантами

Німеччина, Франція і Великобританія закликають ЄС вирішити проблеми з мігрантами Фото: Мігранти в ЄС

Європа потерпає від рекордного напливу біженців

Міністри внутрішніх справ Німеччини, Франції і Великобританії закликають керівництво Європейського союзу (ЄС) вжити дієвих заходів для вирішення проблем, пов'язаних із збільшенням кількості нелегальних мігрантів на території ЄС. Про це пише Радіо Свобода, посилаючись на текст спільного звернення урядовців.

Зокрема, урядовці наголосили на необхідності створення у Греції й Італії більшої кількості пунктів, де можна було б зняти їхні відбитки пальців і провести реєстрацію. Таким чином, кажуть міністри, буде простіше ідентифікувати цих людей, у якій із країн ЄС вони зрештою не опинилися б.

Міністри також закликали у найближчі два тижні провести спеціальну зустріч глав МВС і Мін'юстів країн-членів ЄС, щоб обговорити кризу.

Варто зазначити, що Європа потерпає від рекордного напливу біженців. Так, згідно із оцінками ООН, з початку року Середземне море перетнули понад 300 тис. мігрантів, більше 3 тисяч - загинули.

Нагадаємо, Угорщина в закінчила прокладання колючого дроту на кордоні з Сербією, який повинен зупинити потік нелегальних мігрантів.