ua en ru

Угорщина може залучити армію для захисту кордону від мігрантів

Угорщина може залучити армію для захисту кордону від мігрантів Фото: Угорщина може залучити армію для захисту кордону від мігрантів

Понад 2 тис. чоловік проникли до Угорщини через сербський кордон в ніч з понеділка на вівторок

Уряд Угорщини обговорив питання про використання армії для захисту кордону від мігрантів, які намагаються проникнути на територію ЄС з Сербії. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника уряду країни Золтана Ковача.

"Уряд Угорщини і кабінет національної безпеки обговорили питання про те, як можна використовувати армію, щоб захистити кордон Угорщини та ЄС", - повідомив Ковач, уточнивши при цьому, що рішення про розміщення армії на кордоні залежить від парламенту, який розгляне таку можливість на наступному тижні.

Як наголошується, на територію ЄС, рятуючись від війни в Сирії, намагаються проникнути сотні тисяч нелегальних мігрантів та біженців. Багато з них направляються в балканські країни через Туреччину, щоб перебратися в держави, що входять в ЄС.

"Рекордне число мігрантів (більше двох тисяч чоловік) проникли до Угорщини через сербський кордон в ніч з понеділка на вівторок", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 липня Угорщина почала будівництво 4-метрової стіни на кордоні з Сербією, щоб зупинити приплив мігрантів, що намагаються потрапити на територію Євросоюзу через південний кордон країни.