ua en ru

Німеччина може додатково внести 4,5 млрд євро в бюджет ЄС після Brexit в 2019-2020

Німеччина може додатково внести 4,5 млрд євро в бюджет ЄС після Brexit в 2019-2020 Фото: міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле

Після виходу Британії з Євросоюзу частка ВВП Німеччини збільшиться на 4%

Після виходу Британії з Європейського Союзу Німеччина може додатково внести в бюджет ЄС 4,5 млрд євро в 2019 і 2020 роках. Про це свідчать дані внутрішнього звіту Міністерства фінансів, передає Reuters.

Наголошується, що Німеччина і так є найбільшим "вкладником" в ЄС - щороку внесок Німеччини в бюджет Євросоюзу становить 15 млрд євро.

Так, в 2015 році Німеччина внесла в бюджет ЄС 15,6 млрд євро. Чистий внесок Великобританії ж складав 12,7 млрд євро.

Найбільшим одержувачем з ЄС в минулому році була Польща, яка отримала 10,4 млрд євро.

У той же час видання "Der Spiegel" повідомляє, що після "втрати другого величиною чистого вкладника" - Великобританії - частка ВВП Німеччини збільшиться до 25% (у порівнянні з нинішніми 21%).

У звіті, підготовленому на прохання міністра фінансів Німеччини Вольфганга Шойбле, йдеться, що додаткові 4.5 млрд євро не містять будь-яких можливих компенсацій", які могли б зменшити дефіцит, пов'язаний із вихід Британії з ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Європейської Ради Дональд Туск закликав Великобританію як можна швидше почати переговори з Brexit.