ua en ru

Німеччина більше ніж США сумнівається, що Росія хоче напасти на Україну, - Reuters

Німеччина більше ніж США сумнівається, що Росія хоче напасти на Україну, - Reuters Фото: Німеччина більше ніж США сумнівається, що Росія хоче напасти на Україну (Getty Images)

Німеччина і Сполучені Штати по-різному оцінюють ризики вторгнення Росії в Україну. Так, у Берліні превалює сумнів, що РФ взагалі не збирається нападати на Україну

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Два урядових джерела видання на умовах анонімності повідомили, що Берлін більше, ніж Вашингтон, сумнівається в тому, що Росія дійсно хоче напасти на Україну, і прагне до деескалації напруженості.

При цьому критики звинувачують Німеччину в приязні до президента РФ Володимира Путіна через її потреби в російському газі, нападаючи на будівництво газопроводу "Північний потік-2" між країнами в обхід України.

Берлін стверджує, що "Північний потік-2" не є політичним проектом і буде лише одним з декількох трубопроводів, що транспортують російський газ до Європи.

"Метою німецької сторони залишається досягнення якнайшвидшого відновлення нормандського формату", - сказало джерело в уряді Німеччини, маючи на увазі багатосторонні переговори між Україною, Росією, Францією і Німеччиною.