ua en ru

У Німеччині побачили рекордне число потенційних нападників-ісламістів

У Німеччині побачили рекордне число потенційних нападників-ісламістів Фото: Томас де Мезьєр розповів про загрозу від ісламістів у ФРН

Загальна їхня кількість становить понад півтисячі осіб

Кількість потенційних ісламістських нападників у Німеччині на сьогодні велика, як ніколи. Про це заявив міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр в інтерв'ю газеті Bild, передає DW.

"Їхня кількість у понад 520 осіб є великою, як ніколи", - наголосив глава МВС.

Під потенційними ісламістськими нападниками, за його словами, маються на увазі особи, стосовно яких є підкріплені фактами свідчення, що вони можуть здійснити політично мотивовані злочини значного масштабу.

Крім того, у країні перебуває ще близько 360 людей, які потрапили в поле зору німецьких правоохоронців, адже можуть відігравати роль поплічників у потенційних ісламістських злочинах, зазначив міністр.

Водночас де Мезьєр наголосив, що сили безпеки "працюють на повну силу над тим, щоб тримати в полі зору всіх потенційних терористів" та що на сьогодні існує "так багато розслідувань та затримань, як уже не було багато років до цього". Однак влада вимушена "рахуватися також із невідомими до цього терористами-одинаками", додав глава МВС.

Він також назвав заклики до злочинів в ім'я ісламу "зловживанням релігією" та закликав мусульман Німеччини дистанціюватися від ісламістсько-мотивованих терористичних нападів. При цьому де Мезьєр розкритикував поширення підозр у на адресу всіх мусульман у потенційних симпатіях до ісламістів.

"Хоча б тому, що більшість жертв терористичних злочинів самі є мусульманами", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронні органи Німеччини станом на 1 липня 2016 року займаються майже 800 розслідуваннями щодо можливих ісламістів.