ua en ru

У Німеччині проходить багатотисячна акція проти сучасних тенденцій в сельхозиндустрии

У Німеччині проходить багатотисячна акція проти сучасних тенденцій в сельхозиндустрии Фото: протест в Німеччині

У демонстрації взяли участь 13,5 тис. осіб

В Берліні під час проведення найбільшої в світі сільськогосподарської виставки "Зелений тиждень" тисячі людей взяли участь в акції проти сучасних тенденцій у виробництві продуктів харчування та промислового утримання тварин. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Акція фермерів і антиглобалістів супроводжувалася гаслом "Ми ситі по горло".

За оцінками поліції, в демонстрації взяли участь 13,5 тис. осіб, організатори повідомили про 23 тис. учасників. Ходу супроводжували близько 130 тракторів.

Як повідомляється, демонстранти пройшли по вулицях німецької столиці. Представники сільськогосподарських об'єднань, товариств по захисту навколишнього середовища та антиглобалізаційних організацій вимагали введення обов'язкового маркування країни походження м'ясних і молочних продуктів і заборону на впровадження генної інженерії на сільське господарство.

Крім того, протест учасників акції був спрямований проти угоди про вільну торгівлю та інвестиційне партнерство між Євросоюзом, з одного боку, США і Канадою - з іншого. На транспарантах протестувальників відбилися їх побоювання з приводу можливого краху фермерських господарств та витіснення з ринку натуральних продуктів харчування.

Нагадаємо, Німеччина відмовила у видачі візи чолі Мінсільгоспу РФ.