ua en ru

У Німеччині судять засновника антиісламського руху Pegida

У Німеччині судять засновника антиісламського руху Pegida Фото: правопопулістський рух Pegida

У 2015 році Бахманна звинуватили в розпалюванні ненависті проти іноземців в його публікаціях у Facebook

Засновник правопопулістського руху Pegida ("Патріоти Європи проти ісламізації Старого Світу") Лутц Бахманн постав перед судом у Дрездені (Німеччина). Про це передає Deutsche Welle.

Як повідомлялося, в жовтні 2015 року Бахманна звинуватили в розпалюванні ненависті проти іноземців в його публікаціях в соціальній мережі Facebook. У них лідер Pegida перейшов на відверті образи на адресу біженців, зокрема, називаючи їх "худобою", "непотребом" і "брудної бандою".


На думку суду, коментарі Бахманна, зроблені в 2014 році, "порушують громадський порядок" є "атакою на гідність біженців". У разі, якщо його визнають винним, Бахманн може отримати тюремний термін від трьох місяців до п'яти років.

Бахманн, який називав судовий процес "політичним шоу", з'явився в суді з посмішкою на обличчі і в окулярах, які імітують чорні "цензуровані" смужки на очах.

Варто відзначити, що Дрезден, де за посилених заходів безпеки проходить суд, є батьківщиною руху Pegida.

Нагадаємо, 11 січня 2016 року, в Лейпцигу (Німеччина) пройшов марш проти мігрантів з участю кількох тисяч осіб, акція відбулася з ініціативи антиісламського руху PEGIDA. Приводом для акції стали нападу мігрантів в Кельні на жінок