ua en ru

У Німеччині ховаються 30 тис. біженців, які повинні бути вислані

У Німеччині ховаються 30 тис. біженців, які повинні бути вислані Фото: біженці в Європі (webscreenshot youtube.com/BBC WORLD NEWS)

Частина біженців могла виїхати або сховатися

Влада Німеччини не володіє інформацією про місце знаходження близько 30 тис. шукачів притулку, чиї заяви були відхилені і які повинні були негайно покинути країну. Про це повідомляє DW.

Представник міністерства внутрішніх справ ФРН передбачає, що частина біженців, що підлягають висланню, в окремих випадках могла "вже виїхати або втекти".

За даними уряду ФРН, в грудні 2016 року залишити Німеччину зобов'язані були близько 54 тис. біженців. З них лише 23 тис. отримували передбачені законом грошові виплати.

Нагадаємо, ще в серпні на Європейському міні-саміті з питань міграції лідери країн ЄС запропонували ввести для африканських мігрантів систему ідентифікації. Так, президент Франції Еммануель Макрон запропонував ідентифікувати шукачів притулку з Нігеру і Чада ще на території цих країн. Європейські країни мають намір проводити дану роботу в Африці разом з агентством ООН у справах біженців. Це дозволить мігрантам переїхати в Європу, якщо вони будуть вказані у відповідному списку ООН, який буде зареєстрований в органах влади Нігеру і Чаду.