ua en ru

В Європі запропонували запровадити ідентифікацію біженців

В Європі запропонували запровадити ідентифікацію біженців Фото: міграційний саміт (GettyImages)

Бажаючим покинути свої країни можуть запропонувати проходити ідентифікацію на батьківщині

На Європейському міні-саміті з питань міграції лідери країн ЄС запропонували ввести для африканських мігрантів систему ідентифікації. Про це передає DW.

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував ідентифікувати шукачів притулку з Нігеру і Чада ще на території цих країн. З цією пропозицією погодилися лідери Іспанії, Італії та Німеччини, які були присутні на саміті.

Під час саміту лідери Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Нігеру, Чаду та Лівії визнали необхідність організації переселення "особливо вразливих людей, які потребують міжнародного захисту".

Європейські країни мають намір проводити дану роботу в Африці разом з агентством ООН у справах біженців. Це дозволить мігрантам переїхати в Європу, якщо вони будуть вказані у відповідному списку ООН, який буде зареєстрований в органах влади Нігеру і Чаду.

Макрон не вказав, яку кількість біженців з Африки зможе використовувати цей метод для легального переселення в Європу. У той же час лідери європейських країн домовилися допомогти Нігеру і Чада з прикордонним контролем, щоб зупинити незаконну міграцію.

Нагадаємо, вчора, 28 серпня, в Парижі (Франція) стартував міжнародний саміт з питань міграції за участю європейських і африканських країн.