ua en ru

У Німеччині помер засновник ритейлера Media Markt

У Німеччині помер засновник ритейлера Media Markt Фото: у Німеччині помер мільярдер Келлерхальс (ex2.kellerhals.eu)

Статок підприємця оцінювалося в 1,8 млрд доларів

У Німеччині помер засновник ритейлера Media Markt Еріх Келлерхальс. Про це повідомляє видання Donaukurier.

Як повідомляється, підприємець, якому на момент смерті було 78 років, помер від серцевого нападу під час святкування Різдва 25 грудня.

Келлерхальс, що заснував в 1979 році Media Markt, вважався одним із найбагатших людей Німеччини, у загальносвітовому рейтингу Forbes за 2017 рік він обіймав 1161-е місце, а його статки експерти оцінювали в 1,8 млрд доларів, що на поточний момент становить вже 2 млрд доларів.

У 1979 році подружжя Хельга і Еріх Келлерхальс, які володіли маленьким магазином електроніки в Інгольштадті, разом з Вальтером Гунцем і Леопольдом Штифелем відкрили в Мюнхені перший в Німеччині супермаркет електроніки та побутової техніки. До 1987 році компаньйонам належало вже десять магазинів Media Markt в Німеччині, а в 1989-му компанія почала міжнародну експансію, відкривши перший Media Markt у Франції.

В даний час мережа Media Markt, що належить компанії Media-Saturn Holding GmbH, що включає в себе близько 800 магазинів в 14 країнах світу - від Росії до Португалії.

Нагадаємо, власником самого швидко зростаючого статку 2017 року за версією Forbes став голова і засновник компанії Amazon Джефф Безос.