ua en ru

Названі власники найбільш швидкозростаючих капіталів за версією Forbes

Названі власники найбільш швидкозростаючих капіталів за версією Forbes Фото: Безос знову очолив рейтинг Forbes (flickr.comFlush Feed)

У трійку лідерів увійшли Джефф Безос, Сюй Цзяинь і Бернар Арно

Власником самого швидко зростаючого стану 2017 року став голова і засновник компанії Amazon Джефф Безос. Про це пише Forbes.

Згідно з дослідженням видання, протягом поточного року активи Безоса подорожчали на 33,8 млрд доларів і оцінюються в 98,6 млрд доларів. Основний внесок внесло різке подорожчання акцій Amazon в жовтні, коли мільярдер обійшов за розміром капіталу засновника Microsoft Білла Гейтса.

Другу сходинку рейтингу зайняв китайський бізнесмен, власник компанії-забудовника Evergrande Group Сюй Цзяинь. На 14 грудня його статки Forbes оцінював 36,5 млрд доларів, при тому що на початку року воно було на 27,4 млрд доларів менше: за рік капітал збільшився в чотири рази.

Як пояснює видання, стрибка стану китайця сприяло подорожчання на 400% акцій його компанії, яка в середині року відзвітувала про зростання доходу на 115%, а прибутку - на 224%.

На третє місце по швидкості та обсягів збільшення капіталу за рік Forbes помістив французького бізнесмена, президента групи компаній Louis Vuitton Бернара Арно. Його статок за рік збільшилося більш ніж у два рази, до 40,3 млрд доларів, додавши 23,6 млрд доларів.

У п'ятірку лідерів з 4 місцем увійшов і творець Facebook Марк Цукерберг. Активи компанії збільшилися на 60% завдяки доходам від реклами на мобільних пристроях. Крім цього американський мільярдер заявив про намір у найближчі півтора року позбутися 35-75 млн акцій компанії, а виручені гроші витратити на проекти в галузі освіти, науки і юриспруденції.

П'яте місце у засновника телекомунікаційної компанії Tencent Ма Хуатэна. Його стан в цьому році збільшилася на 21,8 млрд доларів. Акції Snapchat, в яку він вклався, після IPO в березні впали на 35%, однак доходи мільярдера зросли за рахунок більш ніж стовідсоткового зростання паперів Tencent.

У десятку також потрапили індійський медіамагнат Мукеш Амбані, мексиканець Карлос Слім, найбагатша жінка Азії Ян Хуэйянь, засновник Oracle Ларрі Еллісон і власник аукціонного дому christie's Франсуа Піно.

Нагадаємо, Джефф Безос вперше приєднався до рейтингу мільярдерів Forbes 400 в 1998 році з чистим капіталом 1,6 млрд доларів.