ua en ru

У Німеччині пропонують приймати біженців на військову службу

У Німеччині пропонують приймати біженців на військову службу Фото: мігранти (flickr.com-iom-migration)

Прохачі притулку, які досягли повноліття і проживають в Німеччині, можуть поповнити ряди бундесверу

Генеральний секретар правлячої партії Християнсько-Демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер пропонує для кращої інтеграції біженців і прохачів притулку приймати їх на військову службу, що також допоможе вирішити проблему дефіциту кадрів в армії. Про це політик, заявила в інтерв'ю виданню медійної групи Funke.

Вона вважає, що прохачі притулку, які досягли повноліття і проживають в Німеччині, цілком можуть поповнити ряди бундесверу, і це сприятиме кращому ухваленню німецьким населенням того факту, що біженці живуть разом з місцевими.

"Якщо біженці проведуть рік (в армії - ред.) добровільно або обов'язково, це допоможе їхній інтеграції в державі і суспільстві", - вважає Крамп-Карренбауер.

Християнські демократи ініціювали дебати про обов'язковий призов молодих чоловіків і жінок у бундесвер. Загальний військовий обов’язок було відмінено в країні 3 січня 2011 року. Проте останніми роками професійна німецька армія відчуває гострий дефіцит кадрів.

Нагадаємо, що Італія пригрозила відмовою від внесків в ЄС через ситуацію з мігрантами.

Також раніше РБК-Україна повідомляло, що неформальна зустріч представників урядів 10 країн Європейського союзу в Брюсселі, яка відбулася у п'ятницю, 24 серпня, завершилася без результатів.