ua en ru

Зустріч в Брюсселі щодо біженців завершилася без результатів

Зустріч в Брюсселі щодо біженців завершилася без результатів Ілюстративне фото (flickr.com/european_parliament)

Представники урядів 10 країн ЄС намагалися узгодити сторони вирішення проблеми біженців

Неформальна зустріч представників урядів 10 країн Європейського союзу в Брюсселі, яка відбулася у п'ятницю, 24 серпня, завершилася без результатів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що на неформальній зустрічі в Брюсселі представники урядів намагалися узгодити сторони вирішення проблеми біженців, врятованих у Середземному морі.

Після завершення зустрічі італійський прем'єр Джузеппе Конте на своїй сторінці в Facebook заявив, що неможливість прийти до спільного рішення свідчить про відсутність солідарності в Європі. Конте зазначив, що зустріч тільки збільшила розрив між словами і вчинками, яка іноді "переростає в лицемірство".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на територію Іспанії з Марокко прорвалися більше сотні мігрантів з Африки, постраждали семеро поліцейських.

Інцидент стався на кордоні в районі анклаву Сеута. Щоб подолати стіну на кордоні мігранти використовували інструменти для різання металу. Поліція намагалася зупинити людей, але стримати прорив їй не вдалося. Мігранти кидали в правоохоронців негашене вапно і екскременти, в результаті чого сім поліцейських отримали опіки.