ua en ru

Італія пригрозила відмовою від внесків в ЄС через ситуацію з мігрантами

Італія пригрозила відмовою від внесків в ЄС через ситуацію з мігрантами Фото: віце-прем'єр Італії Луїджі ді Майо (flickr.com)

Мова йде про ситуацію навколо півтори сотні мігрантів на судні Diciotti

Італія може відмовитися від внесків в Європейський союз, якщо Брюссель не допоможе вирішити ситуацію навколо корабля італійської берегової охорони Diciotti, на борту якого перебувають мігранти. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Італії Луїджі ді Майо, передає "Радіо Свобода".

Відзначимо, мова йде про судно Diciotti, яке на минулому тижні врятувало півтори сотні мігрантів. Після цього корабель спробував доставити їх на Мальту, однак мальтійська влада відмовилася приймати мігрантів. У той же час уряд Італії не дозволяє висадити їх на Сицилії, біля берегів якой зараз знаходиться Diciotti.

"Ми готові зупинити виплати, якщо ЄС не візьме відповідальність за проблему, з якою ми більше не можемо справлятися самі", - заявив ді Майо.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що неформальна зустріч представників урядів 10 країн Європейського союзу в Брюсселі, яка відбулася у п'ятницю, 24 серпня, завершилася без результатів.

До цього Португалія погодилася прийняти частину врятованих в Середземному морі мігрантів з судна Aquarius.