ua en ru

У Німеччині очікують найвищий ріст економіки за останні 7 років

У Німеччині очікують найвищий ріст економіки за останні 7 років Фото: Петер Альтмайер (flickr.com boellstiftung)

У найближчі роки помітно виростуть обсяги інвестицій, доходів і споживання

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер заявив, що уряд країни очікує найвищий ріст економіки ФРН за останні сім років, передає Deutsche Welle.

Так, Альтмайер, представляючи так званий весняний прогноз, розповів, що в цьому році ВВП Німеччини імовірно виросте на 2,3%, а в 2019-м - на 2,1%.

Він підкреслив, що в найближчі роки буде спостерігатися "відчутний" зростання інвестицій, доходів і споживання. Згідно з прогнозом, до кінця 2019 року кількість працюючих жителів зросте приблизно на один мільйон осіб, що призведе до нового рекордно низького рівня безробіття.

"Економічна ситуація в Німеччині залишається жвавою, підйом триває", - зазначив міністр.

Також повідомляється, що, за очікуваннями економістів, німецькі компанії будуть активніше експортувати і інвестувати. За їхньою оцінкою, через динамічного зростання загального попиту обсяги імпорту продовжать збільшуватися швидше, ніж обсяги експорту.

Разом з тим серед можливих ризиків для економіки вказуються нові торгові бар'єри, погіршення економічної ситуації в таких важливих країнах, як Китай, а також геополітичні події або хвилювання фінансових ринків.

Нагадаємо, раніше міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер заявив, що спецмита США на європейські сталь і алюміній можуть викликати торгову війну.