ua en ru

У Німеччині побоюються підвищення рівня злочинності через скасування віз

У Німеччині побоюються підвищення рівня злочинності через скасування віз Фото: міністр МВС Німеччини Томас де Мезьєр

ФРН і Франція розробляють статтю, яка скасує безвізовий режим для окремих країн

У Німеччині побоюються підвищення рівня злочинності через плани Єврокомісії щодо скасування в'їзних віз для громадян Грузії, України і Косово. Про це повідомляє видання Die Welt.

"До тих пір, поки не будуть вирішені проблеми в єврозоні, знайдений вихід з міграційного кризи і досягнуто тимчасова угода з РФ, я виступаю за мораторій на вступ до єврозони, за припинення розширення ЄС, проти вступу нових країн до НАТО, як це вже сталося з Чорногорією, і скасування візового режиму з зазначеними країнами", - заявив екс-міністр фінансів Німеччини Пер Штайнбрюк


За словами міністра МВС Німеччини Томаса де Мезьєр, в Грузії нагальною проблемою є організована злочинність.Крім того, він вказав на активність грузинських кримінальних груп, які спеціалізуються на квартирних крадіжках.

Повідомляється, що один з депутатів бундестагу зазначив, що відкрите обговорення такої проблеми може поставити під загрозу плани Єврокомісії про скасування візового режиму з Грузією.

"ФРН і Франція розробляють статтю, яка передбачає призупинення безвізового режиму окремими країнами, що входять в ЄС", - наголошується в повідомленні.

Наголошується, що відомства юстиції та внутрішніх справ Євросоюзу не схвалять скасування віз, оскільки перш ніж новий режим буде введений для Грузії, України, Косово, Туреччини, поправка про його припинення повинна бути внесена в документи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС планує ввести єдину систему Blue Card для іноземних фахівців.