ua en ru

У Німеччині вважаються зниклими безвісти майже 3500 дітей біженців

У Німеччині вважаються зниклими безвісти майже 3500 дітей біженців Фото: біженці (dkhw.de)

У поліцейській базі даних значаться 902 біженця віком до 13 років і більше 2500 мігрантів у віці 14-17 років

Німецька гуманітарна організація Deutsches Kinderhilfswerk занепокоєна зростанням кількості дітей біженців, зниклих без вести. Як про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на DW.

Як повідомляється на сайті організації у п'ятницю, 12 жовтня, за даними Федерального відомства по кримінальних справах, в поліцейській базі даних значаться 902 біженця віком до 13 років і більше 2500 мігрантів у віці 14-17 років, інформація про місцезнаходження яких відсутня.

Кількість зниклих безвісти біженців-підлітків, за даними Deutsches Kinderhilfswerk, безперервно знижується, у той час як кількість загублених дітей мігрантів віком до 13 років в останньому кварталі 2018 року зросла. Правозахисники вважають цю статистку "дивною", якщо враховувати, що число прибуваючих у країну біженців в цілому знижується. Глава Deutsches Kinderhilfswerk Хольгер Хофман (Holger Hofmann) зажадав прийняти на міжнародному та національному рівні заходи до поліпшення захисту та підтримки дітей, які тікають до Європи з неблагополучних країн.

У свою чергу неурядова організація Missing Children Europe попередила про підвищений інтерес до дітей біженців з боку кримінальних угруповань, які можуть чинити психічний або фізичний вплив, змушуючи неповнолітніх мігрантів залишати центри розміщення.

За даними Missing Children Europe, з квітня по травень 2018 року на німецьких кордонах, у більшості випадків зі Швейцарією і Францією, був зупинений 381 дитина, прибув без супроводу з іншої країни, в основному з Афганістану, Еритреї або Марокко. 29 з них були відправлені на батьківщину.

Нагадаємо, з початку 2018 року в Німеччину прибули понад 100 тисяч біженців.