ua en ru

У Німеччині чеченця ув'язнили на чотири роки за участь в ІГ

У Німеччині чеченця ув'язнили на чотири роки за участь в ІГ Фото: прапор "Ісламської держави" (twitter.com)

У 2014 році обвинувачений відправився з Німеччини до Туреччини, а звідти - у Сирію, де вступив до лав джихадистів з ІГ

Вищий земельний суд Гамбурга у понеділок, 20 серпня, засудив 29-річного вихідця з Чечні, який проживав в Бремені, до чотирьох років і двох місяців тюремного ув'язнення за членство у терористичному угрупуванні "Ісламська держава". Про це повідомляє DW.

Суд встановив, що в 2014 році обвинувачений відправився з Німеччини до Туреччини, а звідти - у Сирію, де вступив до лав джихадистів з ІГ. За даними агентства dpa, під час засідання були представлені відповідні фото- та відеодокази. Вони показують обвинуваченого у складі військової колони бойовиків "Ісламської держави", яка прямувала в місто Кобани на півночі Сирії. У 2014 році тут йшли запеклі бої джихадистів з курдськими формуваннями.

Обвинувачений визнав, що на відео та фотографіях зображений саме він, однак, його участі в бойових діях довести не вдалося. Чоловік був поранений у ногу під час однієї з битв і в січні 2015 року повернувся в Бремен, де пізніше був затриманий поліцією. Судовий процес почався в кінці квітня 2018 року. Захист має намір оскаржити вирок.

Нагадаємо, що в Іраку громадян Франції та Німеччини засудили довічно за приєднання до ІГ.

Також 21 січня суд у столиці Іраку Багдаді засудив до смертної кари громадянку Німеччини марокканського походження, яка причетна до діяльності "Ісламської держави". За інформацією суду, обвинувачена виїхала з Німеччини спочатку в Сирію, а потім в Ірак. При цьому вона привезла з собою двох дочок, яких одружила з членами ІГ.